logo

Vad är brytskydd med infällda magnetlås?

Våra brytskydd är aluminiumhöljen med inbyggda elektromagnetiska lås. Elektromagneterna är monterade på dörrkarmens sida, medan ankarplattorna är monterade på dörrbladet som en del av ett elegant och attraktivt aluminiumhandtag.

När elektromagneten aktiveras håller ankarplattan och magneterna ihop och håller dörren säker. När lås installeras utanpå en dörrkarm finns det en risk för att dörren blir skev eller skadas av personer som tvingar eller sparkar på dörren i nederkant. Med magnetiska handtag sprids magnetlåsens styrka längs dörrens långsida, vilket ger en mycket säkrare och hållbarare lösning.

#cdvigoesgreen

Världens mest miljövänliga brytskydd

Under de senaste åren har vi sett över hela tillverkningsprocessen för våra brytskydd.

Från grundmaterialet som handtagshöljena tillverkas av, ända fram till hur vi förpackar dem för leverans till kunderna, gör vi allt vi kan för att göra ekologiska förbättringar.

#cdvigoesgreen

Miljövänligt aluminium

Vi valde en ny typ av aluminium som heter Reduxa® till våra brytskydd. Reduxa® är speciellt utformat för att vara ett aluminium med låga koldioxidutsläpp, som tillverkas med hjälp av förnybar energi från sol-, vind- och vattenkraftkällor.

Reduxa®-aluminiumets koldioxidavtryck är mindre än en fjärdedel av det globala genomsnittet. Jämfört med vår tidigare leverantör av aluminium är utsläppen från tillverkningen av Reduxa® fem gånger lägre. Detta sparar 450 ton koldioxid varje enskilt år – det räcker för 100 bilresor runt jorden!

Mindre förpackningar och effektivare processer
Mindre skadliga utsläpp i tillverkningsprocessen
Mindre packtejp och bättre effektivitet

Minskning av utskrifter och förpackning

Vi upptäckte att det fanns stora besparingar att göra i förpackningen av våra magnetiska draghandtag. Resultaten av dessa förändringar är enorma. Varje år sparar vi nu:

5 000 m2 kartong – vilket skulle täcka 25 tennisbanor.
20 km förpackningstejp – vilket motsvarar höjden på Elizabeth Tower vid parlamentshuset 208 gånger.
100 m3 skumkilar – motsvarande volymen av en persons vattenförbrukning under två år.

A closeup of an engineer's hands and the side of a door as they use a screwdriver to screw a lock faceplate into position

Funderar du på brytskydd för att stärka upp era dörrar och stoppa inbrotten?

Våra brytskydd har hjälp bostadsrättföreningar förlänga entrédörrarnas livslängd samtidigt som inbrott har upphört. Läs mer om en kundreferens som installerade brytskydd nedan.