logo

För gym, simhallar, spaanläggningar, sportcenter och andra fritidsanläggningar är utmaningen att balansera det naturliga flödet av besökartrafik med skyddet av byggnaden och dess tillgångar. Eftersom många anläggningar med flera användningsområden har en rad olika medlems- eller besöksalternativ som ger tillgång till olika kombinationer av områden och tjänster, är det viktigt att systemet för åtkomstkontroll effektivt kan hantera komplexa krav. Fritidsanläggningar behöver tillförlitliga lösningar som gör att de kan erbjuda både snabb och enkel tillgång för befintliga medlemmar och tillfällig tillgång för besökare.

Med ett online-åtkomstkontrollsystem som ATRIUM kan fritidsanläggningar erbjuda flexibilitet samtidigt som man kan lita på säkerheten i lokalerna. Med upp till 1 000 åtkomstnivåer i ATRIUM är det lätt att hantera komplexa variationer av medlems- och besökaralternativ. ATRIUM har en oöverträffad 10-årig garanti och är säkert, tillförlitligt och enkelt att använda.

en man som simmar i en simbassäng

Hur det fungerar

Tillträdeskontroll för fritidsanläggningar handlar om att ge registrerade användare frihet och autonomi att använda anläggningen som de vill, samtidigt som man säkerställer en högre säkerhetsnivå för de regelbundna trafikflödena in och ut ur byggnaden.

Begränsad behörighet

För en befintlig medlem på en fritidsanläggning går de in i byggnaden och bekräftar sitt inträde med hjälp av en kortläsare eller biometrisk skanner. Om de har tillstånd att gå in låser dörren eller vridkorset upp för att ge dem tillträde. Deras medlemskap omfattar vissa anläggningar men inte andra – deras legitimation ger dem endast tillträde till de områden som tilldelats dem. De kan komma och gå som de vill, utan att behöva köa eller tala med personalen.

Genom att lägga till ett biometriskt säkerhetslager kan man se till att endast personer med ett betalt medlemskap kan använda anläggningarna. Biometriska uppgifter kan inte delas eller stjälas, vilket minskar risken för att obehöriga personer missbrukar kort eller taggar för att komma in i byggnaden.