logo

Etik och ekologi

Vad är viktigare än hållbarheten i vårt kollektiva hem? På CDVI är vi engagerade i att göra verkliga förändringar i vårt sätt att göra saker och ting för att minska vår påverkan på miljön och främja en hållbar affärsplan för framtiden. Läs vår blogg för att få veta mer om vårt engagemang för miljön och allt vi gör nu och planerar att göra i framtiden för att förbättra oss.

Vi gör förändringar i hela vår verksamhet, från stora saker som att välja mer miljövänliga leverantörer för våra råvaror till små saker som att sortera återvinningsbara sopor på vårt kontor. För om vi alla arbetar tillsammans för att göra mer ansvarsfulla val kan vi hålla klimatförändringarna under kontroll och skydda vår planet.

#cdvigoesgreen

Uppdaterar våra produkter
Ändrar våra packningsrutiner
Ser över hur vi jobbar
bild på kretskort som blir till. logo med som diet står Going Green på uppe i hörnet

Ändra våra produkter

Vi gör ständigt förändringar för att förbättra våra produkters hållbarhet, från att välja nya miljövänliga råvaror till att uppdatera tillverkningsprocesserna. Vi har tagit bort skadliga ämnen, valt ut selektiva leverantörer och utformat nya produkter som bidrar till att minska plastavfallet.

CDVI-teamet har åtagit sig att vara en ansvarsfull tillverkare. Det är ett arbete som aldrig tar slut. Men vi är redo och vi är stolta över att ha tagit oss an en grönare resa.

Bild på hög med massa kartonger, Logo i hörnet där det står Going Green

Ändrar våra packningsrutiner: digitala manualer

CDVI Group tillverkar och säljer mer än 1000 produkter över hela världen. Det innebär att vi måste ta fram dokumentation till stöd för alla dessa produkter – datablad, installationsmanualer, användarhandböcker med mera. Historiskt sett har vi skrivit ut allting, vilket inneburit mycket pappersspill.

Nu finns all vår dokumentation tillgänglig online. Vi skriver bara ut handböcker när det är nödvändigt, och vi har minskat storleken på de handböcker som ingår i produktförpackningar. I vissa fall, till exempel när det gäller våra ievo-fingeravtrycksläsare, har vi slutat att skriva ut handböcker helt och hållet. Istället levereras produkterna i en förpackning som innehåller en QR-kod. Installatören eller kunden behöver bara skanna QR-koden för att få tillgång till en säker fil som innehåller alla nödvändiga dokument.

Bild på glödlampor som hänger ner från taket. Logo uppe i hörnet där det astår Going Green

Ser över hur vi jobbar: LED-lampor

Våra produktmonteringsanläggningar i Bury, Frankrike är stora fabriksanläggningar. På grund av maskinerna på plats behöver fabrikerna av säkerhetsskäl nästan permanent belysning under hela dagen. Detta innebär att vår energiförbrukning för belysning var mycket hög.

Eftersom vi inte kan minska den tid som vi belyser fabrikerna helt och hållet investerar vi i stället i att byta till 100 % LED-belysning. Jämfört med den befintliga neonbelysningen kommer denna enkla förändring att minska energiförbrukningen med 50 % varje år.

Att göra positiva förändringar för vår framtid

Vi har åtagit oss att göra allt bättre i varje del av vår verksamhet. Bättre produkter, bättre förpackningar och bättre metoder för att hålla vår miljöpåverkan så låg som möjligt. #cdvigoesgreen