logo
On a blurred background, a person presents their fingerprint which is overlaid by biometric data scanners

Biometri: växer i popularitet över hela världen

Oavsett vilken bransch ditt företag tillhör är det självklart att dina lokaler kräver en viss säkerhetsnivå. Biometrisk teknik används nu i stor utsträckning av en mängd olika säkerhets- och driftsskäl i ledande företag över hela världen. I linje med de senaste årens trend har COVID-19-pandemin fortsatt att driva på införandet av biometri. En färsk analys av 36 miljoner enheter visade att biometrisk autentisering under det senaste året har ökat med 48 %.

Bättre säkerhet
Tydligare rapportering
Ökad efterlevnad

Hur kan ievo fingeravtrycksläsare hjälpa ditt företag?

ievo-fingeravtrycksläsare fungerar sömlöst med ett stort antal ledande system för åtkomstkontroll för att se till att dina lokaler och tillgångar alltid är säkra, genom att endast ge tillträde till dem som har nödvändiga behörigheter och vars uppgifter känns igen under verifieringsprocessen.

ievo-läsare kan inte bara förbättra din åtkomstkontroll över flera kontaktpunkter i ditt företag, utan vissa integrationer gör det även möjligt att anpassa åtkomstnivåer enligt hierarki och anställdas krav. Du kan ändra åtkomsten på individuell basis enligt ett brett spektrum av uppgifter, t.ex. yrkesroll, avdelning, arbetstider/dagar och efter senioritet, status och ansvar.

I kombination med ett sofistikerat system för åtkomstkontroll kan du med ievo-läsare även spåra tid och närvaro, så att du kan övervaka vem som rör sig i din byggnad eller dina byggnader hela tiden. Detta är ett utmärkt sätt att öka säkerheten i ditt företag och till och med göra det lättare i händelse av en diskrepans, så att du kan se vem som har haft tillträde till vilket område av dina lokaler och exakt när de gjorde det. Läsarna kan också användas tillsammans med t.ex. ditt inbrottslarmsystem, nyckelskåpskontroll, system för förvaltning av tillgångar, PLC:er för maskinstyrning och många andra system.

ievo-läsarna gör tillträdet till ditt företag mycket säkrare och mycket effektivare för dig och din personal. Förlorade nyckelkort och nyckelknippor kommer att bli ett minne blott, vilket sparar tid, pengar och resurser och gör det möjligt för dina anställda att fortsätta med sina jobb som det var tänkt. De personliga verifieringsuppgifter som används är också bättre skyddade när man använder en ievo biometrisk fingeravtrycksläsare, eftersom fingeravtrycket inte lagras av läsaren och i stället när en biometrisk uppgift väl registrerats “skrivs” den in i en mall, och originalbilden slängs. Denna mall är en matematisk representation av det ursprungliga fingeravtrycket, vilket gör det omöjligt att kopiera en exakt fingeravtrycksbild. Många organisationer inför denna säkerhetsmetod för att hjälpa till att följa dataförordningar och minska risken för cyberattacker och dataintrång.

Varför välja ievo biometri?

Den omfattande möjligheten att anpassa tillgången till områden utifrån en mängd olika kriterier innebär att de olika områdena i ditt företag aldrig har varit säkrare. Våra produkter integreras med ledande säkerhetssystem för att ge dig en flexibel säkerhetsstrategi som kan hanteras och anpassas till ditt företag.

Vi har ett utbud av fingeravtrycksläsare som passar alla typer av företag, oavsett om du behöver passersystem inomhus eller utomhus. ievo ultimate™-läsaren ger en sömlös och exakt verifiering och kan till och med upptäcka fingeravtryck genom nivåer av damm, skräp, smuts, oljor, krämer, vattenrester, svett och till och med vissa latexhandskar. Detta gör denna läsare till den idealiska lösningen för företag som arbetar under en mängd olika förhållanden, bland annat inom byggbranschen, mat och dryck, hälsa och säkerhet samt hälso- och sjukvård, vilket ger snabb och effektiv åtkomst när personalen behöver det som mest.

"Efter att ha installerat ievo ultimate fungerar systemet utmärkt. Vårt tidigare biometriska system orsakade oss stora problem, men ievo kunde lösa problemen."
Paula Sharp Project Manager, Kids Allowed Childcare Centre

Biometri för enkla system

Behöver du ett enkelt “in och ut”-system med en förhöjd säkerhetsnivå? Det har vi också klarat med vår micro™-läsare. Det här systemet är anpassat för att användas internt och ger avancerade säkerhetsnivåer till dina lokaler.

Var och en av våra läsare har noggrant utformats av ett team av proffs med stor erfarenhet och kunskap i den biometriska teknikens framkant för att säkerställa enkel installation, användning och förståelse. Vi kan också peka dig i rätt riktning till vårt nätverk av betrodda säkerhetsinstallatörer för att se till att våra produkter implementeras i ditt företag på ett korrekt sätt och hjälpa dig att installera din läsare precis som du vill ha den så att den fungerar för dig och ditt företag.

An ievo ultimate fingerprint reader mounted outdoors on a white wall in atmospheric light. Some light moisture covers the reader, showing that it is robust enough to function even in the rain

Är du intresserad av biometrisk säkerhet?

Ladda ner broschyren eller bläddra bland produkterna online för att få veta mer.