logo

Med brytskydd på dörrarna upphörde inbrotten

blå förrårdsdörr med brytskydd

Ladda ner kundreferens i PDF-format här!

Utmaning

Inbrott så gott som varje helg

Fabriksparken är en relativt ny bostadsrättsförening. De boende hann knappt flytta in innan inbrotten började. Obehörig hängde i trapphusen, väggar blev nedklottrade och cyklar blev stulna. Marcus säger själv att han har fått ett flertal cyklar stulna från cykelförrådet sedan han flyttade in.

Pengar, tid och energi lades på att skicka ut en låssmed var och varannan vecka. Det var en ohållbar lösning som varken ökade säkerheten eller tryggheten i området.

Lösning

CDVI brytskydd med infällda magnetlås

Föreningen beslöt sig för att sätta upp våra brytskydd med infällda magnetlås. Lösningen skulle inte bara stoppa inbrotten. Brytskyddet stadgar upp dörrbladet och med magnetlås, som inte har några lösa delar som skapar friktion och slitage, ökar livslängden på dörren.

Resultat

Inbrotten upphörde direkt

Inbrotten har upphört helt och det känns givetvis mycket tryggare. Samtidigt är det irriterande att detta inte planerats in i bygget från första början.

Brytskydden installerades snabbt och lätt

Brytskydd på cykelförråd

Det gick snabbt och lätt att installera skydden på redan existerande dörrar i föreningen. Eftersom de hade önskemål att få dem att smälta in i dörrmiljön lackerades de och kapades i rätt längd.
Med de infällda magnetlåsen försvåras manipulering av låsningen avsevärt vilket har lett till att Fabriksparken inte haft inbrott sedan de kom på plats.

– Kostnaden för installation av brytskydd motsvarar ju ungefär två, tre besök av låssmeden för att laga elslutsbleck, så det är snabbt intjänade pengar, säger Marcus.

Han ska snart flytta till en större bostad i etapp 2, men där saknas brytskydden som föreningen i etapp 1 såg till att köpa in i efterhand.

– Jag ska försöka hyra cykelplats i etapp 1 även efter flytten, för annars vet jag att min cykel är stulen inom en vecka.

 

 

Varför CDVI’s brytskydd?

 • Inbrottssäkert
  Med inbyggda magnetlås blir brytskydden en stabil och säker lösning som står emot inbrottsförsök.
 • Driftsäkert
  Dörrarna och låsen blir underhållsfria och livslängden på dörrarna ökar. ​
 • Kostnadseffektivt
  Att skicka ut en låssmed efter varje inbrottsförsök blir ekonomiskt ohållbart. Med monterade brytskydden slipper ni det.

Marcus Lundgren visar en entrédörr med brytskydd

 

Detta skiljer oss från konkurrenterna

 • Två infällda magnetlås
  Våra brytskydd har två infällda magnetlås vilket gör dörrbladet stabilt och jämnt belastat. Ni slipper skeva dörrar och reparationer.
 • 10 års garanti
  Med vår lösning ökar dörrarnas livslängd. Därför kan vi ge en generös garanti på tio år.
 • Specialmåttade och lackerade
  Vi kapar brytskydden i samma längd som era dörrar samt lackerar dem i önskad färg för att smälta in i dörrmiljön.
 • 3-i-1
  Med våra brytskydd får du tre funktioner i samma enhet; brytskydd, lås och draghandtag.

Intervju med Niclas Edman – Låssmed på Låssnabben

Hur lång tid tog det att montera CDVI’s brytskydd på Fabriksparken?
Den första tog lite längre tid för du måste komma in i det. Sen flöt det på riktigt bra. Det var jag och en låssmed till. Jag körde kopplingarna på insidan och min kollega monterade på utsidan.

Fanns det några svåra moment vid monteringen?
Nej, det fanns inga svåra moment. Vi gjorde det i januari så visst var det lite kallt om händerna.

Men du stod ju på insidan?
Haha, ja det är sant, det var värre för min kollega.
Tur att det är bra grejer att jobba med. Några dörrar var lite knäckta, gissar att vinden dragit tag i dem. De stabiliserades bra med bryt- skydden. Det är rikigt bra att det är två magnetlås i stället för ett på de här brytskydden också. Det hjälper till att stadga upp dörren.

En nackdel var kanske att det var svårt att få på brytskyddets
framsida, alltså locket. De här brytskydden var ju lackerade vilket la på ett extra lager och så var det kallt, så rätt trögt att få på.

Men tanken är ju att skydden ska sitta där sen, så det kanske är bra att framsidan är lite trögt att få på?

Ja, så är det ju, absolut!

Vilken slags expertis krävs för att montera brytskydden?
Det är lämpligt om man är låssmed. Det är mycket som ska monteras men sen när de är på plats funkar de rikigt bra.

Vi har inte haft några reklamationer och inte ett enda inbrott sedan vi monterade brytskydden på Fabriks- parken. Om en inbrottstjuv känner på dörrarna så märker de att dörrarna är helt fastklistrade och stumma.