logo

BRF Norrtorn 2 - Ökad tillgänglighet med Digiway SR

digiway utan kåpa och sändare

Bostadsrättsföreningen Norrtorn 2 är ett attraktivt område i Oskarshamn som framför allt lockar till sig barnfamiljer. Styrelsen jobbar aktivt med att rusta upp lägenhetskomplexen och öka anpassningen. En del i detta arbete har varit att installerat 30 stycken dörrautomatiker.

Utmaning

Bostadsrättsföreningen Norrtorn 2 fyller 50 år. Det betyder att byggnaderna behöver rustas upp och som Ingvar, ordförande i styrelsen, säger “fortsätta vara ett attraktivt område som lockar till sig nya boende.”

Det här är en aktiv och välmående bostadsrättsförening som har en hel del på sin agenda för att förbättra området för de boende.  Samtidigt vill de locka till sig fler småbarnsfamiljer och utmaningen blir då att rusta upp, modernisera och tillgänglighetsanpassa.

Lösning

En del i arbetet blir att installera dörrautomatik i samtliga 30-tal entrédörrar. Med dörrautomatiken hoppas styrelsen att vardagen blir enklare för de som bor där. De menar att de flesta är i behov av den här lösningen på ett eller annat sätt.

Att det blev DigiWay SR tackar föreningen installatören Micael Bäckman på Elajo för. Micael letade efter en lösning som skulle passa föreningen samtidigt som den gärna fick göra hans jobb som installatör så smidigt som möjligt.

Att programmera i mobilen förenklar jobbet

Joakim, säljare på CDVI, ville erbjuda Micael en utbildning av DigiWay för att får bästa möjliga start på projektet. Det slutade med en utbildning för Micael och konsulten Joakim Åkerman samt en resa till Venedig där Joakim visade upp fabriken där dörrautomatiken och CDVIs trådlösa produkter tillverkas. “Jag vill skapa en bra kundrelation. Att erbjuda min support är en självklarhet. Plus att det är utvecklande för mig,” säger Joakim.

Resultat

En enklare vardag

Tack vare dörrautomatikerna upplever de boende att vardagen blivit enklare. Nu vill de gå steget längre och hjälpa de som kan ha svårt att sätta taggen mot kodlåset. “Vi har precis köpt in sändare så att de som har svårt att hålla upp taggen istället kan trycka på sin sändare för att öppna sin entrédörr.”

Digiway är utvecklad för att förenkla för installatören

Vår säljare Joakim var även på plats i Oskarshamn när de första dörrautomatikerna skulle installeras hos bostadsrättsföreningen. I slutändan visade sig att de inte behövde så mycket hjälp. “Maskinen är enkel att jobba med,” konstaterar Joakim. Micael instämmer.

“Den har så många förmåner. Att kunna programmera maskinen med blåtanden gör jobbet väldigt smidigt. Plus att den är tyst!”

När vi ber Micael sammanfatta sin upplevelse av Digiway säger han att arbetet gått hur bra som helst. Det faktum att han slapp stå på en stege, och vara i vägen för de boende, gjorde jobbet väldigt smidigt. Istället kunde han och hans kollega stå på lite avstånd och ändra allt från vinkel och hastighet till tillslag i mobilen.

Ingvar Hedengård, ordförande, och Arne Arvidsson, Styrelseledamot i Norrtorn2, Oskarshamn
Ingvar Hedengård, ordförande, och Arne Arvidsson, Styrelseledamot i Norrtorn2, Oskarshamn
Micael på Elajo uppskattar hur smidigt det är att programmera DigiWay på mobilen
Micael Bäckman från Elajo och Joakim Åkerman från Bee Automation installerade och programmerade alla dörrautomatiker hos bostadsrättsföreningen Norrtorn 2.