logo

Atrium och TagMaster - säkert och smidigt passersystem

Ladda ner den här kundreferensen i PDF-format här!

Utmaning

Svårt att öppna garageporten

Bostadsrättsföreningen Symfoni på Östermalm i Stockholm kontaktade Södermalms lås. De hade en förfrågan på en lösning till de problem de upplevde med dåvarande garageanläggning. Taggläsaren var svår att nå och innebar att man oftast behövde kliva ur bilen. Utöver läsare fanns det en app för att öppna porten, men det var svårt att öppna inifrån garaget på grund av dålig mottagning.

Lösning

ATRIUM + TAGMASTER för ett flexibelt och pålitligt system

ATRIUM har utvecklats med installatörer och slutanvändare i åtanke. Det är ett webbaserat passersystem med en kostnadsfri, lättanvänd app och gratis hanteringsprogramvara som erbjuder snabbt och tillförlitligt passersystem till en eller flera platser.

Tillsammans med Tagmaster har anläggning blivit en stabil och flexibel lösning för de boende.

Så här funkar det

Man har satt upp en kamera på insidan och en på utsidan av garaget. Kamerorna har en infraröd funktion för att kunna se nummerplåtar, eller det reflekterande från nummerplåtarna.

När kameran läst av skylten så omvandlas det till en nummerserie (kortnummer) som sänds till vårt program ANPR.

ANPR installerar man på datorn där man lägger in bilens nummerskylts nummer.

ANPR kommer automatiskt ändra nummerplåten till samma serienummer (kortnummer)  som kameran gör.

När man har lagt in nummerplåten i programmet på datorn så går det nya numret in i Atrium Krypto A22K. Det vill säga att nummerplåten kommer aldrig vara synlig i Atrium utan endast nummerserien (kortnumret). Helt enkelt samma logik som om det vore en tag eller kort man lagt in i systemet.

När allt är klart och en bil kommer åkande mot kameran så fångar kameran upp nummerplåten och sänder nummerserien (kortnumret) till Atrium som kollar om nummerserien är godkänd för att bilen ska få åka in i, eller ut från garaget, grinden eller liknande.

Resultat

Tom från Södermalms lås står lutad mot röd vägg inne i ett garage
Tom Jonsson på Södermalms Lås tycker att Atrium var enkelt och smidigt att jobba med.

Tom på Södermalms Lås berättar att systemet varit igång i cirka ett år nu och att de endast fått tre samtal kring mindre problem som dykt upp. Bland annat ett samtal där problemet visade sig vara att registreringsnumret var fel inlagt. Snabbt löst alltså!

“En kund som inte hör av sig är en nöjd kund!” Säger Tom.

Alla våra produkter utvecklas med installatören i åtanke. Det ska alltså vara lätt att förstå, installera och programmera. Något Tom håller med om. “Stort plus att Atrium är så enkelt att använda med allt i klartext. Sen fick vi bra support från er också.”