logo

Vi har noterat en ökad efterfrågan på vår Digiway Tropical, en dörrautomatik särskilt designad för fuktiga miljöer, vilket är mycket glädjande. Att välja en dörrautomatik som är avsedd för fuktiga miljöer för till exempel ett badhus är såklart det absolut bästa.

Det finns fler saker att överväga vid val av dörrautomatik för att se till att rätt maskin hamnar på rätt plats. Här presenterar vi därför sådant som är värt att tänka på vid val av dörrautomatik och hur vår dörrautomatik Digiway står sig.

Användningsområde och Krav

Identifiera exakt var dörrautomatiken kommer att installeras och vilka krav som behöver uppfyllas. Är det för en entrédörr, innerdörr, i ett utrymme med hög luftfuktighet, en plats med hög trafik?

Vår serie Digiway är innovativa slagdörrautomatiker som passar de allra flesta projekt. Utvecklad för enkel- och dubbeldörrar, inom och utomhus. Digiway Tropical är en fuktskyddad modell för montage i till exempel simhallar.

Filip och Vedat från Finlarm installerar Digiway Tropical i Bålsta simhall.

Tillgänglighetsbehov

Ta hänsyn till behoven hos de boende eller användarna. Dörrautomatiken bör underlätta passage för personer med funktionsnedsättningar, äldre och föräldrar med barnvagnar.

De flesta dörrautomatiker tar hänsyn till tillgänglighetsbehoven. Vår erfarenhet säger att det är det lilla extra som kommer uppskattas mest. Till exempel är vår dörrautomatik väldigt lätt att öppna även för de som inte använder armbågskontakterna.

Energieffektivitet

Om energieffektivitet är en prioritet, överväg dörrautomatiker som minimerar luftutbytet och därigenom bidrar till energibesparingar i uppvärmda eller klimatkontrollerade utrymmen. Detta kan göras med vissa typer av säkerhetssensorer eller speciella inställningar som våra dörrautomatiker har.

Trafikmönster och Effektivitet

Ta hänsyn till trafikmönstret vid valet av dörrautomatik. För områden med hög trafik är en snabb och effektiv dörröppning viktig för att undvika köbildning och öka effektiviteten.

Digiway SR tillsammans med Flatscan 3D ökar till- och frångängligheten. Samtidigt står dörren inte öppen mer än nödvändigt vilket ökar säkerheten i byggnaden och området.

Tekniska lösningar

Granska de funktioner som finns hos dörrautomatiken. Överväg om trådlös installation, fjärrstyrning via appar, biometrisk autentisering eller andra funktioner är nödvändiga eller önskade.

Digiway är en maskin framtagen för att förenkla vardagen både för installatören och slutkunden. Med inbyggd radiomottagare har du  möjligheten att programmera i appen vilket förenklar och snabbar på programmeringen avsevärt.

Det faktum att jag slapp stå på en stege, och vara i vägen för förbipasserande gjorde jobbet väldigt smidigt. I stället kunde jag stå på lite avstånd och ändra allt i mobilen.” Micael Bäckman, Elajo. Läs vår kundreferens med Micael här.

Installation och Underhåll

Bedöm installationsprocessen och hur enkelt systemet kan underhållas. En smidig installationsprocess och enkelt underhåll kan spara tid och resurser.

  • Alla Digiway dörrautomatiker har inbyggd bluetooth så du kan sköta programmeringen från din smartphone eller surfplatta.
  • Manualerna är på svenska och har tydliga inkopplingsanvisningar.
  • Automatiken kan själv påkalla service när det är dags och kommer med 5-års garanti vid tecknande av serviceavtal.
  • Allt är inkluderat i paketet. Inga extrakort eller moduler tillkommer.

Säkerhetskrav

Utvärdera säkerhetskraven för installationen. Dörrautomatiken bör säkerställa att dörren stängs korrekt efter varje användning, vilket kan minska risken för obehörig åtkomst eller intrång.

Om dörren ska utrustas med dörrautomatik klassas den som maskin vilket kräver säkerhetsåtgärder enligt standarden EN16005. Standarden är till för att skydda människor i olika risksituationer som kan uppstå i dörrmiljön. Våra produkter hjälper dig skapa en säker dörrmiljö.

Kundsupport och Utbildning

Överväg tillverkarens kundsupport och tillgängliga utbildningsresurser. En pålitlig support och möjligheten till utbildning kan vara avgörande för att optimera användningen av dörrautomatiken.

Här vågar vi sticka ut hakan och säga att vi är bäst i branschen! Med dedikerade säljare och support kan du känna dig trygg med att vi finns med dig hela vägen. Självklart erbjuder vi kostnadsfri utbildning i Digiway dörrautomatik. Om du önskar är vi även är med vid första installationen för att hjälpa till om det skulle behövas.

Jag vill skapa en bra kundrelation. Att erbjuda min support är en självklarhet. Plus att det är utvecklande för mig,” säger Joakim Puuraid, säljare på CDVI Nordic AB.

Ladda ner vårt produktblad om Digiway här.

Gå en utbildning hos oss och bli certifierad installatör av Digiway!

Med utbildningen får du inte bara en grym och rolig genomgång av våra dörrautomatiker som ger dig bästa möjliga start, ert företag läggs även till som rekommenderad installatör på vår hemsida. Där vill man såklart synas!

☕ Du betalar förstås inget för utbildningen, och lunch, kaffe och försäljningsmaterial ingår.

Mejla info@cdvi.se eller ring oss på 031-760 19 30 för att boka en utbildning!

Joakim och Tobias har lång erfarenhet av Digiway dörrautomatik och hjälper dig mer än gärna att komma igång!
Joakim och Tobias har lång erfarenhet av Digiway dörrautomatik och hjälper dig mer än gärna att komma igång!