logo

Fingeravtrycksläsare är något vi använder dagligen, ofta utan att ens tänka på det. Många av oss låser upp våra smartphones med ett enkelt tryck på en fingeravtryckssensor, och vi godkänner banktransaktioner med samma teknik. Dessa små, vardagliga handlingar visar hur biometrisk säkerhet redan är en integrerad del av våra liv! Trots detta kan tanken på att använda fingeravtrycksläsare i arbetsmiljöer kännas obehaglig för vissa. Därför kommer vi nu gå igenom hur det funkar och varför du kan känna dig extremt trygg med fingeravtrycksläsare!

Först och främst – Vad är ievo fingeravtrycksläsare?

ievo fingeravtrycksläsare är en avancerad biometrisk lösning som använder toppmodern teknik för att erbjuda säker och tillförlitlig åtkomstkontroll. Den är designad för att integreras sömlöst med många av de ledande systemen för åtkomstkontroll, vilket gör den till ett perfekt val för företag som vill förbättra sin säkerhet och samtidigt förenkla åtkomstprocesser.

Exempel på verksamheter som använder ievo fingeravtrycksläsare inkluderar flera fotbollslag i Premier League. I dessa miljöer är säkerheten av yttersta vikt, vilket gör ievo till en naturlig del av deras säkerhetsstrategi.

An ievo ultimate fingerprint reader mounted outdoors on a white wall in atmospheric light. Some light moisture covers the reader, showing that it is robust enough to function even in the rain

Hur fungerar det?

ievo fingeravtrycksläsare använder sig av unika fysiologiska egenskaper – i detta fall, fingeravtryck – för att identifiera och autentisera användare. Detta innebär att endast individer med godkända fingeravtryck får tillgång till skyddade områden, vilket minskar risken för obehörig åtkomst avsevärt. Till skillnad från traditionella metoder som nycklar eller passerkort, som kan förloras eller stjälas, erbjuder fingeravtryck en högre nivå av säkerhet eftersom de är unika för varje individ och otroligt svåra att förfalska.


ievo sparar aldrig ner fingeravtryck utan samlar ihop punkter som sedan omvandlas till en binärkod via en algoritm.

Funktioner och Fördelar

Hög Säkerhet: Genom att använda biometriska data eliminerar ievo risken för att åtkomstmedel kan kopieras eller överlåtas. Fingeravtryck är unika och svåra att imitera, vilket gör detta system mycket säkert. Den använder sig av en multi-spectral imaging sensor som kan läsa av fingret oavsett om det är smutsigt, skadat eller blött och dessutom kan fingeravtrycksläsaren skanna in på djupet i fingeravtrycket upp till 4mm för att känna av att det t.ex. finns en puls.

Användarvänlighet: ievo fingeravtrycksläsare är designade för enkel installation och användning. De kan användas både inomhus och utomhus, vilket gör dem flexibla för olika miljöer och behov.

Integration: Dessa läsare kan integreras med ett brett spektrum av befintliga säkerhetssystem och åtkomstkontroller, vilket gör övergången till biometrisk säkerhet smidig och problemfri för företag.

Tillförlitlighet: Med avancerad teknik för att säkerställa noggrann identifiering även under utmanande förhållanden, som dåliga väderförhållanden eller smutsiga fingeravtryck, erbjuder ievo-läsare en hög nivå av tillförlitlighet​. Fingeravtrycksläsaren funkar perfekt utomhus.

Användningsområden

ievo fingeravtrycksläsare används i många olika sektorer, inklusive vård och omsorg, högsäkerhetsmiljöer, butiker och sportanläggningar. Deras flexibilitet och höga säkerhetsnivå gör dem lämpliga för både små och stora företag som vill förbättra sin säkerhet och effektivisera åtkomstkontrollprocesser​​.

ievo fingeravtrycksläsare erbjuder en pålitlig och säker lösning för åtkomstkontroll som kombinerar avancerad biometrisk teknik med användarvänlighet. För företag som vill stärka sin säkerhet är ievo ett utmärkt val, tack vare dess förmåga att integreras med befintliga system och dess robusta design som fungerar i alla miljöer​.

För mer information och detaljer om ievo fingeravtrycksläsare, besök vår hemsida!