logo

I juni drar till till Helsingfors för att ställa ut på ELF-mässan. Detta är en del i vårt arbete att stärka vår närvaro i Finland.

ELF-mässan är viktig för oss inom lås- och säkerhetsbranschen. Det är ett ypperligt tillfälle för oss att bonda med övriga installatörer i Europa.

Så här säger Ona Gardemeister, MD Finnish Security Contractors’ Association och ansvarig för ELF 2023, när vi intervjuar henne inför mässan.

– Låssmeder från hela Europa och USA får se nya produkter och innovationer inom sin bransch. Det finns till exempel över ett dussin utländska företag som ställer ut för första gången i Finland. Dessa ELF-kongresser är en blandning av utställning, seminarier och nätverkande.

Vi frågar Ona om dagordningen

– Konventets första dag, torsdagen den 8 juni, kommer att ägnas åt kommersiella och tekniska seminarier av utställarna. Abloy och iLOQ, som är konventets huvudsponsorer, kommer att hålla varsitt större seminarium och det kommer att hållas ytterligare 15 korta seminarier av lokala och utländska utställare.

På fredagen har vi ett specialseminarium som handlar om framtiden för elektroniska lås och passersystem och hur de främsta företagen ser på den. Vi kommer att ha en speciell gäst från USA, Lee Odess, som är en globalt erkänd påverkare av passersystem, tankeledare, konsult, talare och författare som har ägnat sin karriär åt att ompröva tillträdesteknikens roll i det moderna, uppkopplade livet.

Han tror starkt på att säkerheten sträcker sig längre än till ytterdörren och att verklig tillgång innebär att man kan använda sig av utrymmen. Under hela sin karriär har han utnyttjat ett antal plattformar för att hjälpa ägare och operatörer att införa den senaste tekniken för att ge säker åtkomst, leverera innovativa upplevelser för invånarna och framtidssäkra byggnader. Vi hoppas att hans presentation kommer att få låssmederna att tänka på framtidens säkerhet.

Visst låter det LOCKande?