logo

Vad är brytskydd med magnetlås?

Våra brytskydd är aluminiumhöljen med inbyggda elektromagnetiska lås. Elektromagneterna monteras på dörrkarmens sida, medan ankarplattorna monteras på dörrbladet som en del av ett snyggt aluminiumhandtag.

När ström tillförs håller ankarplattan och magneterna ihop dörren och håller den låst. Med brytskydd längs hela dörrbladet sprids magnetlåsens styrka längs dörren, vilket ger en mycket säkrare och hållbarare lösning. Risk för att dörren ska bli skev, eller råka ut för vandalism minskar avsevärt.

#cdvigoesgreen

De mest miljövänliga brytskydden i världen

Under de senaste åren har vi gjort en total översyn av hela tillverkningsprocessen för våra brytskydd.

Vi gör allt vi kan för att förbättra miljön, från de basmaterial som höljena tillverkas av till hur vi förpackar dem för leverans till kunderna.

#cdvigoesgreen

Miljövänligt aluminium

Vi valde en ny typ av aluminium som heter Reduxa® för våra brytskydd. Reduxa® är speciellt utformat för att vara ett aluminium med låga koldioxidutsläpp, tillverkat med förnybar energi från sol-, vind- och vattenkraftskällor.

Reduxa®-aluminiumets koldioxidavtryck är mindre än en fjärdedel av det globala genomsnittet. Jämfört med vår tidigare leverantör av aluminium är utsläppen från produktionen av Reduxa® fem gånger lägre. Detta sparar 450 ton CO2 varje år – det räcker för 100 bilresor runt jorden!

Mindre förpackningar och mindre slösaktiga processer
Mindre skadliga utsläpp i tillverkningsprocessen
Mindre packtejp och bättre effektivitet

Minska utskrifter och förpackningar

Vi såg att det fanns stora besparingar att göra när det gällde förpackningen av våra magnetiska draghandtag. Resultaten av dessa förändringar är enorma. Varje år sparar vi nu

  • 5000 m2 kartong
  • 20 km packtejp
  • 100 m3 skumkil
A closeup of an engineer's hands and the side of a door as they use a screwdriver to screw a lock faceplate into position

Intresserad av våra brytskydd?

Våra miljövänliga brytskydd är en stark och elegant låslösning som kommit att bli allt mer populär i bland annat bostadsrättsföreningar och skolor. Behöver du en stark låslösning som står emot inbrottsförsök men som också ökar dörrens livslängd och som minskar underhållskostnaderna? Då kan du läsa mer nedan samt hitta din närmaste installatör!